Summer nights (16/04/12)
Vandaag was
een vriendin van me jarig en ik had beloofd een zomertaart voor haar te maken.
Gisteren had ik echter geen tijd en dus wou ik koste wat kost vandaag een taart
maken. Ik was echter totaal vergeten dat ik moest gaan babysitten, waardoor ik
zwaar in tijdsnood kwam. Een tip dus, voor alle bakkers in spe, bak wanneer je
de tijd hebt en neem er ook de tijd voor!


Als
versiering voor mijn zomertaart heb ik stukjes aardbei en appelsien gebruikt,
om de taart een frisse smaak te geven. Ook heb ik een héél klein beetje
kleurstof gebruikt (geel) om de slagroom een zomerse tint te geven.
Ik was blij
dat Tessa en de anderen aan wie ze de taart uitgedeeld had, mijn taart lekker
vonden. Mijn papa was echter niet zo tevreden, hij heeft niet van de taart
kunnen proeven en was daar duidelijk slechtgezind over! Geen zorgen hoor, papa, ik zal voor jou speciaal een
nieuwe taart maken!
Recept: (voor 8 personen)

2) voor de
vulling en de topping: - 330 ml crème fraîche, - ½ tl vanille-extract, - 4 tl
poedersuiker
Bereidingswijze: 1) Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet
drie (of twee) ronde springvormen (20 cm) in en bekleed de bodems met vetvrij
papier.
2) Smelt de
boter in een (grote) pan en bak de schijfjes appel ongeveer 8 min. tot ze zacht
zijn en uit elkaar vallen. Klop de crème fraîche, de schil en het sap van de
citroen, de suiker, de bloem en de eierdooiers door elkaar. Doe dit mengsel bij
de appels in de pan. Verwarm het geheel zachtjes ongeveer 5 min., al roeren,
tot het is ingedikt. Giet dit mengsel in een schone kom en laat het afkoelen.
3) Klop het
eiwit in een schone kom tot zich stijve pieken vormen. Roer het afgekoelde
appelmengsel goed door en vouw er vervolgens het eiwit door. Verdeel het
mengsel over de springvormen en strijk het glad. Bak de taarthelften ongeveer
45 min. stevig en goudgeel.

5) Meng de
crème fraîche, het vanille-extract en de suiker door elkaar. Verdeel de helft
van het mengsel over een taartlaag, leg er een andere laag er boven op en verdeel
daar de rest van het mengsel over.

2) Romige
taart met appel en citroenvulling: volg het basisrecept maar laat het
vanille-extract en de poedersuiker weg uit de vulling. Roer in plaats daarvan 3
el lemoncurd door de crème fraîche.
3) Romige
taart met appel en bosbessen: volg het basisrecept maar strooi 400 gr verse
bosbessen over de vulling tussen de taartlaag(en).
Veel bakplezier en
smakelijk eten!
Song
suggestion: Summer nights by John Travolta & Olivia Newton John
Geen opmerkingen:
Een reactie posten