L-O-V-E
(14/02/12)
Voor vele singles is dit de meest verschrikkelijke dag van het jaar, maar voor alle romantische zielen (incl. mezelf) een gelegenheid om onze geliefden eens extra in de bloemetjes te zetten! En hoe kun je iemand beter verwennen dan met… cupcakes!!! Voor mijn beste vrienden bakte ik een cupcake met een marsepeinhartje en chocolade crème au beurre! Mijn populariteit heeft zonder twijfel een enorme boost gekregen! ;)
Voor mijn vriendje maakte ik één
grote cupcake in de vorm van een hartje. (Hoe kan het ook anders?) Ook deze
voorzag ik rijkelijk van chocolade crème au beurre, waarvan ik weet dat hij dat
héél graag eet. Daarop strooide ik wat gesuikerde hartjes, vlindertjes en
glinstertjes, die je in bijna elke supermarkt terugvindt! Je weet wat ze
zeggen, de liefde van een man gaat door de maag, dus dames: jullie weten wat te
doen volgende Valentijn!
Het beslag zelf was héél simpel te
bereiden en het was snel gepiept. Toch zou ik aan iedereen aanraden cupcakes
enkel in de voorziene vormpjes te bakken, want hoewel mijn hartjesvorm heel
romantisch was en de cake na het bakken er nog redelijk goed uitkwam, was het
kantje boortje.
Het gaat natuurlijk wel als je een
beweegbare vorm hebt, maar die van mij kon je niet ‘uitknijpen’ en de cake kwam
er niet zo gemakkelijk uit.
De marsepeinhartjes waren niet zo
gemakkelijk te maken. In plaats van marsepein te kleuren met rode vloeistof,
heb ik in de AVEVE rode marsepein gekocht. Normaal gezien maak ik alles liever
zelf, maar dit spaarde tijd en rode handjes uit (voedingskleurstof krijg je
bijna niet van je handen). Ik had zelf geen hartjesvorm, wat maakte dat ik de
hartjes met een mesje moest uitsnijden en ik kan jullie verzekeren dat dat geen
makkie was! Ze zagen er dan ook lichtjes misvormd uit, maar ze waren desondanks
lekker.
Als je geen tijd hebt om ze 3 à 4 uur te laten rusten, koop dan beter net als ik ‘kant-en-klare marsepein’.
Als je geen tijd hebt om ze 3 à 4 uur te laten rusten, koop dan beter net als ik ‘kant-en-klare marsepein’.
Ik had dit recept nog
nooit eerder gebruikt. Meestal gebruik ik een algemeen recept voor cupcakes,
maar dit waren speciale chocolade Valentijnscupcakes. Je hebt ook geen grote
hoeveelheden nodig, wat altijd handig is. Het recept is zogezegd voor 6 stuks,
maar ik kon 5 cupcakes en 1 grote cupcake maken, dus wees erop voorbereid dat
je wel eens beslag voor meerdere zou kunnen hebben. Geen groot drama
natuurlijk, the more the merier!
Recept: (voor
minstens 6 stuks)
Ingrediënten: 1) Voor de cupcakes:
- 110g kristalsuiker, - ½ tl
vanille-extract, - 2 eieren, - 60g bloem,
- 1 el cacao, - 1 tl bakpoeder
2) Voor de crème au beurre: - 60g
zachte boter, - 110g poedersuiker, - 25g pure chocolade
3) Voor de marsepeinhartjes: - poedersuiker
(om te bestuiven), -35g marsepein, -rode voedingskleurstof
Bereidingswijze: 1)Bekleed voor de hartjes een bakplaat en bestuif het licht met
poedersuiker. Kneed de marsepein tot het soepel is en kneed er dan gelijkmatig
enkele druppels rode kleurstof door. Rol de marsepein op een met poedersuiker
op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 5 mm dik (ik raad
een glazen plaat aan, dat ik gemakkelijk schoon te maken!). Steek er met een
vormpje kleine hartjes uit en leg ze op de bakplaat. Laat ze 3-4u rusten.
2) Verwarm de oven voor
op 180°C. Bekleed een muffinblik met minstens 6 papieren vormpjes.
3) Klop de boter, suiker
en vanille licht en luchtig in een grote kom en klop er dan geleidelijk de
eieren door. Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder erboven en spatel dit
door het beslag. Schap het in de vormpjes.
4) Bak de cupcakes 20-25
min. In de oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
5) Smelt de chocolade ‘au bain marie’: zet een pannetje in
een ander pannetje en vul het onderste met heet water. Zet het op een laag
vuurtje. Smelt de chocolade in het bovenste potje, terwijl je goed blijft
roeren! Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
Klop de boter voor de
crème au beurre in een kom. Zeef de poedersuiker erboven en klop hem door de
boter tot je een gladde crème krijgt. Roer er goed de gesmolten chocolade door.
Je kunt de crème in een
spuitzak doen, om zo een mooi resultaat te verkrijgen.
Veel
bakplezier en smakelijk eten!
Song suggestion: L-O-V-E by Joss Stone
Geen opmerkingen:
Een reactie posten