Tea
for two (20/02/12)
Al elk jaar sinds mijn zevende
koken mijn zus en ik voor onze ouders met Valentijn. Dit jaar kozen ze voor een
brunch. Op het menu stonden een heerlijk omeletje met spek, een
appelvenkelsapje, croissants en… SCONES!!! Deze typische Britse broodjes zijn
heerlijk met een beetje lemon curd en clotted cream, een soort slagroom.
Het beslag is niet moeilijk te
bereiden, maar dit is de tweede keer dat ik scones gemaakt heb en elke keer waren
ze te weinig gerezen. In het recept staat dat je het deeg 1 cm dik moet maken,
maar ik raad minstens 2 cm aan.
Als het deeg nog te nat is om uit
te rollen, kneed dan nog wat langer. Op den duur krijg je een vaste deegbal
(zelfs al lijkt het in het begin niet zo). Als je echter geen geduld of geen
tijd hebt, voeg dan beetje bij beetje wat bloem bij het deeg. Niet te veel,
want anders is het deeg te droog en kun je het niet meer uitrollen. Je kunt ook
i.p.v. met een glas vormpjes uit steken, kleine deegballetjes maken, maar
hierbij is het moeilijker om een mooie vorm aan je scones te geven.
Een suggestie van de chef: voeg aan
de scones chocoladepastilles of rozijnen toe.
Recept:
Ingrediƫnten: 1) Voor de scones: - 250 g zelfrijzende bloem,
- ¼ tl bakpoeder, - snuif zout, - 50g boter, - 1,5 dl melk
2) Voor op de scones: - roomboter,
- lemon curd, - 3 el slagroom, - 2 el mascarpone op plattekaas
Bereidingswijze: 1) Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en
zout. Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg de
melk beetje bij beetje toe tot u een glad mengsel verkrijgt.
2) Rol het deeg 2 cm dik uit op een
met bloem bestrooid werkvlak (bij
voorkeur een glazen plaat). Steek ronde vormpjes uit met een glas.
3) Bak de scones 10 Ć 15 minuten in
een voorverwarmde oven van 200°C.
4) Klop de slagroom luchtig op met
de mascarpone of plattekaas.
5) Snijdt de scones open en smeer
wat boter, lemon curd en ‘clotted cream’ op elke helft!
Veel bakplezier en smakelijk eten!
Song suggestion: Tea for two by Doris
Day
Geen opmerkingen:
Een reactie posten